När barnet får frätskador i munnenVi har haft en ganska jobbig tid här hemma kan jag säga. Jonathan fick för sig att leta upp en tub med härdaren till ett tvåkomponentslim och då även smaka på det. Inte så smart kanske...

Det gav sig och visade sig inte mycket samma dag. Men under natten svullnade han upp en del över kinden och dagen efter det det blåsor på tunga och insidan av både under- och överläpp. Resultatet blev att han inte åt på över en vecka. Drack gjorde han, men med måtta så att säga.

Vi gav honom precis vad han ville ha, så han levde i stort sett på oboy den tiden. Men bättre det än ingenting. Mjölk funkade ibland, men inte vatten och inte välling. Oboy, saft och ev. mjölk. När han började äta så smått blev det mariekex... nothing more!

Han fick xylocain viskös från vårdcentralen för att bedöva en del. Men det gjorde ju varken till eller ifrån. Visst bedövade det blåsorna, men istället bet han sönder kinden... så vad väljer man? Pest eller kolera? 

I vilket fall som helst så mår han bra nu, och äter som han ska igen... Eller... "som han ska" är väl att överdriva kanske... han äter ca tre portioner av varje måltid. Men det är väl för att han ska äta upp sig lite efter svältperioden? ;)

 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0