Jag såg ett mästarlag...HV71 - Luleå

Igår vart det hockey igen efter uppehållet...

Och vilken match!!! Igår såg man laget från i fjol. Ett mästarlag. Lätt en bland deras bästa matcher i ES i år.
Luleå som är känt för sitt tempo och forechecking. HV svarade med detsamma med ännu mer intensiv hockey. Grym forecheckande fysik hockey som inte Luleå kunde stå emot. Dom körde inte över. Absolut inte. Men killarna var mest hela tiden först på pucken.

Daniel Larsson. han var grym. Även fast han släppte in ett ganska direkt. Men den stabiliteten han hade igår. Har jag inte sett tidigare i år. Fanns inget som kunde få honom ur balans. Tror jag bara såg en farlighet som orsakades av honom. Han släppte nog bara en retur lite snöpligt rakt ut framför oss. Men den hjälpen han fick av spelarna så redde dom upp det riktigt snyggt.

0-1 riktigt stenhårt skott från en utav systrarna Abbot efter 32 sekunder. Inte mycket att säga om. Men det var bland dom enda misstagen som gjordes av HV försvarare.

1-1 Av Grillfors var ruskigt hårt. Jag tappade andan av det skottet. Enda orden jag fick fram var "satan, jävlar, shit" Inte många vettiga ord. men i efterhand så var ett helt underbart mål.

2-1 Av Laine var äntligen studdsar puckarna dit vi vill. En retur från Hietanen som Laine tog hand om ganska enkelt. Sen så såg HV aldrig tillbaka och körde bara på...

3-1 kom ju i slutet av perioden. 2 minuter kvar så får Poustola en riktigt fin pass av Thörnberg som han lägger upp riktigt fint i krysset bakom Rautio. Inte mycket att göra ;)

4-1 Är ett sååå underbart mål av Prios. Fick rysningar i kroppen. En fin uppvisning av Tjecken i både teknik och skridskoåkning. Han stänker även upp det skottet i krysset som tydligen gick mellan benen på försvarande Luleåspelare. Lite svårt att se från andra sidan där vi sitter. Men det gick att se hur snyggt mål det var xD

Denna vkäll gjorde inte HV det speciellt lätt för serieledarna. Fysisk hockey mot ett lag som har i genomsnitt dom minsta spelarna i ES.
HV visste hur man tar hand om dessa killar på ett underbart sätt. 
Till och med Voutilainen var het på fysiks hockey denna kväll. Såg nästan ut som han hade vaknat på fel sida först. För han smällde på riktigt bra emellanåt.
Davidsson visade även han en sida som jag tyckte om. Han är riktigt underbar att titta på när han sätter fart. Allt ser så enkelt ut.
Och Björk som gärna blir en hackkyckling. Visade att han vill vara kvar i HV.
Får ju inte glömma alla andra i HV som gjorde en toppen match. Finns ingen att klaga på. Alla gjorde sitt. Precis på det sättet som dom är bäst på. Mästarlaget är tillbaka...
Alla visade sin lojalitet till varandra. En för alla, alla för en.

Tänk om dom hittat tillbaka efter den här lite knaggliga början av säsongen. Kan dom fortsätta så här så kommer inte många lag kunna stoppa dom.

HV är tillbaka!!! Så akta er ;)

P.S. Bilder kommer om en stund 
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0